Реални новини в реално време!

Ловецът на телефонни измамници гл. инсп. Мариян Лонгинов оглави полицейското управление в Павликени

18.12.2017 12:50

HomeВелико Търново ОбластПавликениЛовецът на телефонни измамници гл. инсп. Мариян Лонгинов оглави полицейското управление в ПавликениПАВЛИКЕНИДарик

Досегашният началник сектор „Криминална полиция“ в РУ – Горна Оряховица гл. инсп. Мариян Лонгинов оглави временно Районното управление на полицията в Павликени, научи Таймс. бг. Той е временно преназначен на длъжността началник на управлението, като днес е първият му работен ден. Гл. инсп. Лонгинов е авторитетен криминалист, спец в противодействието на телефонните измами в региона. Известен е като „ловец“ на ало- измамниците, като е регистрирал успехи в тази област в Горна Оряховица, Стражица, Павликени. През миналата година той бе отличен с втора награда „Полицай на 2016“ на церемония в МВР за професионален „удар“, при който бяха задържани злосторници, извършили най- голямата крупна измама у нас  за 600 хил. лева . Наградата бе връчена лично от заместник-министъра на вътрешните работи  Красимир Ципов.  Криминалистът бе отличен за проведената активна оперативна работа, която има съществен принос за разкриването на престъпни групи, занимавали се с телефонни измами. Благодарение на взетите от него навременни и точни управленски решения, близо до старата столица бяха задържани, а по-късно и осъдени двама мъже, извършили телефонната измама на територията на Първомай на стойност от близо 600 000 лева.

Гл. инсп. Лонгинов заема длъжността след като началникът на РУП в Павликени Ивайло Иванов  бе отстранен със заповед на министър Валентин Радев заради злоупотребите със служебно гориво на МВР, в което участваха служители на управлението, и който бе излъчен в поредица от репортажи в „Господари на ефира“. Случаят се разследва от „Вътрешна сигурност“ на МВР, прокуратурата образува досъдебно производство и още трима служители на управлението са отстранени от длъжност.

„Първата ми работа е да успокоя колегите и целия състав“, коментира за Таймс. бг. Мариян Лонгинов. „Полиция в Павликени е имало и пак ще има!Ще направим обстоен анализ на оперативната обстановка и ще предприемем съответните мерки. Кадровата политика също е много важна- ще огледаме дефицитите по отношение на състава, автомобилите и пр., като ако се налага, ще изискаме да се попълват. Очакваме и двама колеги да се върнат от обучение в школата всеки момент, коментира още гл. инсп. Лонгинов.

Източник: times.bg 

Реклама
Последвайте ни