Реални новини в реално време!

Акцизите на цигарите няма да се повишават до 2021 година

06.02.2018 12:25

Акцизите на цигарите няма да се повишават поне до 2021 година.  Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на среща в Гранд хотел „София“, организирана от инициатива „Срещу незаконната търговия“. Според него общата цел е да продължава да се поддържа стабилна финансова перспектива, за да може да се събират повече средства в бюджета.
Владислав Горанов посочи, че България ще поддържа тезата, че е рано за нарастване на минималните акцизни ставки в ЕС. „Знаете, че тези решения в Съвета се вземат с единодушие. Т.е. дори ние като държава може да поддържаме тази политика в рамките на Европейския съюз“, заяви Горанов.
В национален аспект финансовият министър не смята да прилага по-високи акцизни ставки от минималните, установени за Европейския съюз. По думите му в тригодишната перспектива, в която е планирана фискалната рамка – до 2021 г., не се планира да се променят акцизите. Според него номиналните ръстове, които се регистрират от увеличение от приходите от акциз, са удоволетворителни. Затова той е на мнение, че това темпо може да бъде поддържано.

Източник: БТА

Реклама
Последвайте ни