Реални новини в реално време!

Родители във Велико Търново протестират срещу насилието над деца в детските градини

17.02.2018 15:21

Десетки родители във Велико Търново излязоха на протест срещу насилието над деца в детските градини. Те настояват незабавно държавата да вземе мерки за справяне с проблема. Категорични са, че във всички учебни заведения, особено в яслите и детските градини трябва да бъдат поставени камери за видео наблюдение. Смятат, че по този начин ще бъдат и родителите по- спокойни, и учителите, тъй като не са малко и случаите, в които и учителите стават жертва на насилие от страна на по-големи ученици. 

"Това видео наблюдение в крайна сметка е желано и от много от учителите. Защото това е една сигурност и за тях. Дори председателя на синдиката на българските учители каза, че над 60 % от учителите са жертва на насилие, което неминуемо изисква едно такова видеонаблюдение" , казва Васил Николов - организатор на протестите. 

Родителите се надяват по - строгите мерки и контрол да спрат насилието над невръстни деца. 

"Така ще могат примерно с камерите да ми покажат ето виждате ли, в такива ситуации детето се държи еди как си. Обърнете внимание!", коментира Калина, която е майка на почти 2-годишно момченце. 

Родителите са категорични, че ако се намали броя на децата в групите също ще допринесе за справяне с проблема. Казват, че ако държавата не уважи исканията им, протестите ще продължат. 

Реклама
Последвайте ни