Реални новини в реално време!

В края на април в болницата ще има нов скенер

14.04.2018 08:05

На 24 и 25 април се очаква да пристигне новият скенер за болницата в Свищов. Това е добрата новина за болничното заведение, което е затрупано с проблеми. Задълженията му са близо 550 хиляди лева към момента. Проблеми има и в работата на отделенията, връзката между лекуващите лекари и пациентите е скъсена, а доверието е загубено.

„Причината не е само нито в пациентите, нито само в системата. Когато не показваме, че отвътре сме готови да се променим, да работим, няма как да стане”, смята кметът на Свищов Генчо Генчев. Отделенията да окомплектовани, макар и на ръба, с медицински специалисти и могат да работят. Но не може с леглова база от 80-90 легла да са запълнени 30 -40 и накрая на месеца да искаме възнаграждения. Няма как да стане. Миналата година ни повишиха лимита на 140 хиляди лева, а ние не можахме да го изпълним. За два месеца лечебното заведение върви с по около 100 хиляди лева приходи и 140 хиляди лева разходи за заплати”, продължи той.

 Новият управител на болницата, с временно назначение, е д-р Пламен Пелов, който трябва да направи оптимизацията и провежда правилния мениджмънт. Той е избран с гласуване на Общинския съвет след представена нова концепция за развитието на болницата, която в момента все още е в колапс.

 „Част от лекарите заплашват с напускане, но аз им казах, че ако болницата затвори, ще затвори заради тях, а не заради Общината. Казах им: „Във вас е съдбата на болницата и хората ще сочат с пръст вас, а не мен”, обърнал се към лекарите кметът на Свищов.

Източник. Regnews.net 

Реклама
Последвайте ни