Реални новини в реално време!

Бившите казарми в Свищов стават индустриална зона

09.05.2018 07:00

Община Свищов планира да превърне бившите казарми в града в индустриална зона, която ще бъде насочена към развитие на производствени бази, съобщава "ЯНТРА ДНЕС". Имотът е с площ от над 300 дка, има изградена инфраструктура и излаз на река Дунав, а превръщането му в индустриална зона ще допринесе изключително много за развитието на града.
В края на м.г. Министерството на отбраната предостави имота на Община Свищов, който е неизползваем от близо 20 г. Предстои след решение на Министерски съвет областният управител да деактува терена в полза на крайдунавската община. След това трябва да бъде изработен Подробният устройствен план, а идеята за създаване на нова индустриална зона ще бъде представена за обществено обсъждане, уточни кметът на Свищов Генчо Генчев.
Идеята е да бъде подписан договор с Националната компания индустриални зони. През март подобен договор с компанията сключи Община Г. Оряховица за терените на бившите казарми, към които има интерес от страна на френска компания за производство на самолетни части. Подобни меморандуми за сътрудничество компанията има с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора.

Реклама
Последвайте ни