Реални новини в реално време!

Прострелян съди полицията във Велико Търново за 300 000 лева

11.05.2018 14:31


Прострелят при гонка от пътни полицаи съди Областната дирекция на МВР във В. Търново за 300 000 лева. Илия Върбанов от град Левски е завел дело в Административния съд в старата столица като е предявил иск за крупната сума заедно с лихвите по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Искът му е заради причинени неимуществени щети.


Случката се разиграл в нощта срещу 6 април м.г. Няколко часа преди това Илия и четирима негови приятели решили да отидат на дискотека в Свищов, а след купона да се върнат в Левски. Зад волана на лекия автомобил бил Станчо Станчев. На излизане от дунавския град ги последвала патрулка. След като забелязал полицейската кола, Станчев натиснал рязко газта с намерение да се изплъзне от униформените. Последвало преследване, при което полицаите започнали да стрелят по реното, а един от куршумите ранил Илия Върбанов. Той го пронизал в коремната област като засегнал черния му дроб и други вътрешни органи. Наложило да бъде опериран по спешност, при което били отстранени единия му бъбрек и жлъчката.


В исковата си молба Върбанов твърди, че в следствие раняването с пистолет „Макаров” е претърпял трайни увреждания на здравето и негативните последствия от това ще са за цял живот. Ищецът настоява съдът да назначи съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Освен това той иска да бъдат призовани на делото двамата полицаи – Калин Павлов и Виктор Найденов, както и приятелите му, които да свидетелстват по случая.

Източник: "Янтра ДНЕС"

Реклама
Последвайте ни