Реални новини в реално време!

Всички институции са в готовност при усложняване на обстановката в областта

28.11.2018 12:48


Всички структури в областта са в готовност за действие при усложняване на обстановката в региона, информират от Областна администрация Велико Търново. Екипи на Областно пътно управление, РД ПБЗН, РЗИ, КАТ, ДАИ, Вик „Йовковци”, ЦСМП и Басейнова дирекция– Плевен са на разположение за реакция при извънредна ситуация. Във всички детски заведения и училища са осигурени необходимите количества горива за отопление, вече са подписани договори с фирми за снегопочистването и поддържането на общинските пътни мрежи в градовете.


От началото на обилния снеговалеж областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна телефонна връзка с директорите на отговорните за пътното поддържане институции и координира работата по почистването на пътища в областта. Информация се обменя и с кметовете на общини и екипите, които почистват пътищата.


Осигурени са три роторни снегорина и един „БАТ“ на дежурство в Свищов, 19 трактора, 49 комбинирани автомобила за разпръскване на пясък и почистване на сняг,  4 пясъкоразпръсквача, 5 лугопръскачки и 14 товаръчни машини.


Проходът на Републиката е почистен и е проходим. Областният управител поддържа и връзка с колегите си от съседните области Габрово, Ловеч, Търговище и Стара Загора.

Източник: Янтра ДНЕС

Реклама
Последвайте ни