Реални новини в реално време!

За втора поредна година ръководството на община Свищов отправи поздрав към бъдещите абитуриенти

11.05.2019 11:35

За втора година, по покана на кмета Генчо Генчев, пред сградата на община Свищов с весели възгласи се събраха бъдещите абитуриенти. Младите хора пристигнаха заедно със своите класни ръководители, които споделиха тяхната емоция.

Приветствени думи към зрелостниците отправи кметът на Свищов Генчо Генчев, който им пожела смели мечти и упоритост в тяхното осъществяване. Генчев благодари на учителите за всеотдайния им труд, а учениците посъветва никога да не забравят хората, които са ги водили по пътя на знанието. 

С почетни грамоти бяха наградени най-отличените дванадесетокласници, които със знанията и уменията си са допринесли за издигане авторитета на своето училище и своя град. От името на общинското ръководство, всички зрелостници получиха по една значка, с надпис: „Аз обичам Свищов!“, с пожелание да се развиват успешно и с обич да градят бъдещето на своя град. 

Специален жест към випускниците бяха изпълненията на Преслава Петкова и Карина Георгиева от клуб „Естрада“, които със своите песни допринесоха за приятните емоции на всички присъстващи.

През 2019 година в Свищов ще завършат средното си образование 245 ученици от 11 паралелки.

Реклама
Последвайте ни