Реални новини в реално време!

90-годишна баба обикаля света и се оказа вдъхновение за мнозина

10.09.2017 21:26

Баба Лена Ерхова на 90 години от сибирския град Красноярск привлече над 49 хиляди последователи в социалната мрежа Инстаграм с очарователни снимки от пътешествията си по света, разказа edna.bg

Позирайки с усмивка пред фотоапарата, Лена Ерхова се припича под слънцето в Тайланд, получава целувка от младеж в Доминиканска република и закачливо се пазари с продавачи на сувенири в Израел.

„Ти си такова вдъхновение, образец за жените, гордея се с теб“, написа като коментар един от последователите й.

Прозвището на старицата в социалната мрежа е „Супер Бабушка“. Тя за първи път пътувала в чужбина преди няколко години. Дестинацията била Чехия, която вече е посетила поне пет пъти.

Баба Лена документира приключенията си по света в социалните мрежи с помощта на внука си. В интервю за британското издание „Индипендънт“ през януари тя признава, че се радва на пътуванията си и че в повечето случаи хората, учудени от възрастта й, много й помагат.

Лена Ерхова е работила във мандра по време на СССР. Жената каза, че е пестелива – отсяда само в евтини хотели и подбира евтини екскурзии. Тя подпомага приходите си от пенсията, като продава цветя.

От постовете в социалните мрежи става ясно, че освен внукът, на бабата помагат и други хора за авантюрите в родината и в чужбина.

Реклама
Последвайте ни